پیام مازند - مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: در راستای حفاظت از محیط زیست، بهبود کیفیت خاک، و کاهش مخاطرات بهداشتی و زیست محیطی، برنامههای گستردهای برای جلوگیری از آتشزدن کاه و کلش مزارع برنج در سطح شهرستان در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران ، شهیدی پور مدیر جهاد کشاورزی بابل با اشاره به اهمیت این موضوع و ممنوع بودن آتش زدن کاه و کلش گفت: متأسفانه هر ساله پس از برداشت برنج، برخی از کشاورزان بهدلیل نبود آگاهی کافی یا بهمنظور آمادهسازی سریع زمین، اقدام به آتش زدن باقیماندههای گیاهی یا همان کاه و کلش میکنند که این کار، علاوه بر تخریب شدید مواد آلی خاک، موجب آلودگی هوا، بروز مشکلات تنفسی برای مردم و نابودی تنوع زیستی میشود.
وی افزود: جهاد کشاورزی شهرستان با همکاری مراکز جهاد کشاورزی در 9 ناحیهی مختلف شهرستان، اقدام به برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی برای کشاورزان کرده است. این جلسات با هدف ارتقاء سطح آگاهی، آشنایی با روشهای صحیح مدیریت بقایای گیاهی و معرفی راهکارهای جایگزین از جمله استفاده از دستگاههای کاه خردکن و شخمزنی ترکیبی انجام میشود.
شهیدی پور گفت: در این کارگاهها، ضمن معرفی مزایای استفاده از کمباینهای مجهز به خردکن کاه، کشاورزان با روشهایی نظیر برگرداندن کاه و کلش به خاک بهعنوان کود سبز، آشنا میشوند. همچنین، طرحهای حمایتی از سوی جهاد کشاورزی جهت واگذاری ماشینآلات و ارائهی تسهیلات نیز در دستور کار قرار دارد.
وی از همهی کشاورزان خواست با پرهیز از آتش زدن بقایای گیاهی، در حفظ سلامت خاک، محیط زیست و سلامت جامعه سهیم باشند و از خدمات و آموزشهای ارائهشده توسط مراکز جهاد کشاورزی استفاده کنند.