پیام مازند - با آغاز مردادماه، فصل برداشت هندوانه در مازندران آغاز شد؛ محصولی تابستانی که با روشهای نوین آبیاری، با یکدهم مصرف معمول آب تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، با آغاز مردادماه، کشاورزان مازندرانی پس از چهار ماه تلاش، برداشت هندوانه را از مزارع استان آغاز کردند؛ محصولی تابستانی که با وجود نیاز آبی بالا، با روشهای نوین آبیاری در مازندران با یکدهم مصرف معمول تولید میشود.
در مازندران، بذر هندوانه در اواخر اسفندماه کاشته میشود و پس از حدود 4 ماه، میوهای شیرین و آبدار به بار مینشیند. امسال حدود 300 هکتار از اراضی استان زیر کشت هندوانه رفته و طبق برآوردها، از هر هکتار حدود 50 تن محصول برداشت میشود.
تنوع ارقام و خواص تغذیهای هندوانه
در مزارع استان، هر دو نوع هندوانه خطدار و سفید کشت میشود و ارقامی مانند ساکاتا، میکات، نیاگارا و چارلستون گری از جمله انواع رایج هستند.
هندوانه با وجود پوست ضخیم، سرشار از خواص تغذیهای است؛ این میوه تابستانی با دارا بودن ویتامینهای A، C، B6، پتاسیم، منیزیم و آنتیاکسیدانهایی مانند لیکوپن، به تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب، کاهش التهاب و پیشگیری از بیماریهایی، چون سرطان پروستات و آرتروز کمک میکند.
کاهش چشمگیر مصرف آب با روشهای نوین آبیاری
اگرچه هندوانه در دسته محصولات آببر قرار دارد و برای تولید هر کیلوگرم آن بهطور معمول 200 تا 300 لیتر آب نیاز است، اما کشاورزان مازندرانی با بهرهگیری از روشهای نوین مانند نوار تیپ و پلاستیک مالچ، این میزان را به 30 تا 35 لیتر کاهش دادهاند.
این تحول در شیوه آبیاری، نهتنها موجب صرفهجویی در منابع آبی شده، بلکه امکان ادامه کشت این محصول در شرایط اقلیمی جدید را فراهم کرده است.
ایران در تولید هندوانه رتبه سوم جهان را دارد و استان مازندران نیز پنجمین تولیدکننده این محصول در کشور بهشمار میرود.
بنیامین مرشدی گزارش می دهد
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی