پیام مازند

آخرين مطالب

صادرات کیوی مازندران به هند آغاز شد اقتصادی

صادرات کیوی مازندران به هند آغاز شد
  بزرگنمايي:

پیام مازند - سالانه از مقدار 180 هزار تن کیوی تولیدی در مازندران به ویژه غرب این استان ، مقدار 120 هزار تن آن به خارج صادر می شود که عمده خریدار این محصول کشور هندوستان است.
مسوولان قرنطینه هندوستان در آذر ماه سال گذشته ، حدود 28 محموله کیوی در قالب بیش از 500 هزار تن به علت آلوده بودن به شپشک برگشت داده بودند که از این مقدار چهار محموله مستقیم از ایران به هندوستان و بقیه هم از امارت به این کشور صادر شده بود.
 
باغ های کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار می شود در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود 150 هزار تن تا 180 هزار تن می رسد و برداشت این محصول هم از نیمه دوم آبان ماه شروع می شود و طی یک ماه ادامه دارد بیش از 70 درصد این محصول هم صادراتی است.
عبدالرحمان زاغی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از آنجایی که صادرات محصولات گیاهی در هر کشوری شرایط خاص خود را دارد بنابراین با رایزنی های سازمان حفظ نباتات کشور با طرف های هندی هفته جاری آن کشور خریدار این محصول نامه ای داده که تعداد 10 محموله در قالب 200 هزار تن کیوی به کشورشان صادر شود منوط به آنکه قوانین هندوستان منوط به شناسنامه دار کردن مناطق تولید کیوی و سورتینگ انجام گرفته باشد.
این مسوول استانی بیان داشت : این موضوع با دستکم 10 سورتینگ دار ، صاحبان سردخانه ها و مراکز تولید کیوی در منطقه غرب مازندران که شرایط صادر این محصول را دارند در میان گذاشته شد و امیدوارم با صدور این مقدار محصول اعتماد مسوولان قرنطینه کشور هند حاصل شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد : اگر قرار است کشور هندوستان خریدار عمده کیوی ایران ، این محصول از باغداران خریداری کند باید آنان مشخصات باغ خود را در سامانه جامع مدیریت بهره برداران کشاورزی (سبک ) ثبت کنند متاسفانه تاکنون از سطح حدود سه هزار و 500 هکتار باغ های کیوی درغرب مازندران ، مالکان حدود 700 هزار هکتار تاکنون در این سامانه نام نویسی کرده اند که حدود 100 هکتار این باغ ها کد QR دریافت کرده اند.
"کد QR یک نوع بارکد 2 بعدی است که می تواند با استفاده از گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های اختصاصی خواندن کد QR خوانده شود، که به طور مستقیم به متن، ایمیل، وب سایت، شماره تلفن لینک می شود."
هویت‌بخشی یکپارچه و ایجاد ارتباط مؤثر و پایدار با تولیدکنندگان زیربخش باغبانی با اهداف مهمی همچون تدوین بانک جامع اطلاعاتی محصولات باغبانی، ثبت و پایش مبدا تولید محصولات، کنترل باقیمانده آثار سموم شیمیایی و ارتقای کمی و کیفی صادرات محصولات باغبانی و به طور کلی اعمال مدیریت جامع در حوزه محصولات باغبانی را از جمله راهبردهای طرح شناسنامه دار کردن باغ هاست.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : در فرآیند طراحی شده برای اجرای این طرح ملی، تمامی مراحل ثبت و صدور شناسنامه واحدها در سامانه تحت وب بهره‌برداران نظام صنفی کشاورزی موسوم به «سَبَک» صورت می‌گیرد که با کد دسترسی سریع طراحی شده در این سامانه برای مراکز تولید محصولات باغبانی، امکان پایش مبادی تولید و استانداردسازی محصولات برای صادرات و حتی تنظیم بازار داخلی ایجاد خواهد شد.
زاغی افزود : با وجود آنکه شماری از کارشناسان و مسوولان در این مناطق با برگزاری کارگاه های آموزشی ، آموزش های لازم را برای اجراو مزیت های این طرح به باغداران کیوی ارایه دادند اما متاسفانه برخی از آنان از ترس پرداخت مالیات و مسائل دیگر اقبال خوبی نشان دادند و برای صادرات محصولشان به کشورهای مقصد به ویژه هند راهی جزء شناسنامه دار کردن باغ هایشان ندارند.
صادرات 3 هزار تن کیوی در مازندران
وی همچنین ازصادرات سه هزار تن کیوی از زمان برداشت تاکنون از غرب این استان به کشورهای امارات ، قرقیزستان ،ارمنستان ،روسیه و عراق خبرداد و این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 30 درصد کمتر بوده است و امیدوارم با از سرگیری دوباره صادرات به کشور هند شاهد رونق صادرات این محصول در این منطقه باشیم .
وی قیمت خرید هرکیلو کیوی از باغداران را به تناسب شکل و اندازه این محصول دانست و خاطرنشان کرد: آنچه گزارش شده هرکیلو کیوی از مبلغ هفت هزار تومان تا 10 هزار تومان سورتینگ داران و سردخانه داران از باغداران خریداری می کنند و به یقین کشور هندستان با قیمت بالاتری یعنی تا 15 هزار تومان از آنان این محصول را خریداری می کند . 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/270602/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

نوستالژی، گل زیبای کریم باقری به فجر

نوستالژی، سوپرگل مجتبی جباری به ابومسلم

قرارداد ستاره جدید منچسترسیتی؛ کلاس آموزشی برای مدیران فوتبال ایران

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

حسینی و تمرین در دورترین نقطه از کمپ استقلال!

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناگهان امیدوار شد

واکنش جواد خیابانی به برد قاطعانه پاری سن ژرمن مقابل رئال مادرید

هافبک اسبق پرسپولیس سرمربی جوانان نساجی شد

قرارداد مهدی شیری تمدید شده است

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

آریا برزگر به دنبال حضور دوباره در فوتبال اروپا

پاسخ هادی چوپان به شایعه مهاجرتش

از کلمبیایی‌ها پول می‌گرفتند

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

اورونوف دوباره به پرسپولیس پیوست!

مضرات مالش چشم‌ها

حتی «کم» هم زیاد است؛ هیچ سطح ایمنی برای مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده وجود ندارد

گرم‌ترین برخورد ساپینتو برای جلالی

بمب بعدی رئال تایید شد؛ دفاع وسط لیورپول!‏

فینال المپیک در لیگ ملت‌ها!

گلدبرگ: حرکت اسپیر در WWE برای کمرنگ کردن من تکرار شد

بمب نقل و انتقالات؛ احمد نور، پرسپولیس!

حضور اصغر فرهادی در جشنواره «سینما ریترواتو» ایتالیا | اکران فیلم جدایی نادر از سیمین

کلمات حماسی روح را گرم می‌کند

بایرلورکوزن با 2 خرید از آیندهوون، جای خالی فلوریان ویرتس را پر می‌کند

تئو هرناندز: میلان همیشه اولویت من بود اما همیشه همه‌چیز به یک نفر بستگی ندارد

مورگان گیبس وایت به تاتنهام پیوست

غندی پور به شباب الاهلی پیوست

یاسین سلمانی با پرسپولیس 2 ساله تمدید کرد

واکنش معنادار امیررضا معصومی به صحبت‌های دبیر با انتشار یک استوری جنجالی

پاسور مشهور شاگرد روبرتو پیاتزا شد

غیرمنتظره؛ غندی‌پور به شباب الاهلی پیوست!

لیگ ملت‌ها؛ یکی جلوی ولاسکو را بگیرد

درخواست استقلال از علی کریمی، به اردوی ترکیه بیا!

نماینده مجلس: فتوای قتل ترامپ صادر شد و هر زمان دست ما به آن برسد، او را به هلاکت می‌رسانیم

راهکاری برای جلوگیری از آسیب‌های آلودگی هوا

توافق با فنر؛ مهاجم پاریس از اینتر دور شد

دربی اصفهان؛ هت‌تریک آقای گل و اخراج آقای کلین شیت

محرومیت 6 ماهه مربی والیبال مشهور بلغارستانی

تئو هرناندز به الهلال پیوست

نمایش اقتدار بانوان زینبی در مازندران

تغییر سبک غذا خوردن در زمان آلودگی هوا

صعود آرژانتین به فینال جام جهانی 2014 با غلبه بر هلند در ضربات پنالتی

خیابانی: سالهاست که با لباس رئال مادرید پز میدهم

کشتی فرنگی جوانان ایران با 9 مدال قهرمان آسیا شد

مسابقات آزاد تفنگ؛ ایواز بر سکوی قهرمانی ایستاد

اهتزاز پنج حلقه المپیک در جوار بارگاه ملکوتی علی بن موسی الرضا (ع)