يکشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۵
اقتصادی

پیش‌بینی بارش نرمال تا بیش از نرمال در پاییز مازندران

پیش‌بینی بارش نرمال تا بیش از نرمال در پاییز مازندران
پیام مازند - رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور گفت: برای سواحل شمالی ایران در پاییز کم‌بارشی پیش‌بینی نمی‌شود و بارش‌ها می‌تواند در محدوده نرمال باشد.
  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور گفت: برای سواحل شمالی ایران در پاییز کم‌بارشی پیش‌بینی نمی‌شود و بارش‌ها می‌تواند در محدوده نرمال باشد.

پیام مازند


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران ؛ احد وظیفه در نشست تخصصی بررسی پیامد‌های احتمالی پدیده ال‌نینو در شرکت آب منطقه‌ای مازندران، درباره این پدیده گفت: ال‌نینو با تغییر دمای آب اقیانوس آرام، موجب تغییر الگو‌های گردش جوی در مناطق وسیعی از کره زمین می‌شود و می‌تواند بر جریان‌های رطوبتی مؤثر باشد که به سمت ایران حرکت می‌کنند.
وی افزود: بررسی داده‌های آماری نشان می‌دهد در بسیاری از سال‌های همراه با ال‌نینو، جریان‌های مرطوب بیشتری وارد سامانه‌های جوی ایران می‌شود و در مقابل، در سال‌های لانینا کاهش جریان‌های مرطوب و کمبود بارش محتمل است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با تأکید بر اینکه این پیش‌بینی قطعی نیست، گفت: با توجه به الگوی ال‌نینو، احتمال دارد بارش‌های پاییزی در بخش‌هایی از کشور در حد نرمال یا بیش از نرمال باشد، به‌ویژه در پهنه زاگرس.
وظیفه افزود: مازندران به اندازه استان‌های مجاور زاگرس از ال‌نینو و لانینا تأثیر نمی‌پذیرد، اما مدل‌های هواشناسی نشان می‌دهد بارش سواحل شمالی ایران در پاییز مناسب خواهد بود و دست‌کم انتظار کم‌بارشی نداریم.
وی درباره احتمال وقوع بارش‌های سیل‌آسا در مازندران نیز گفت: وقوع سیلاب‌های مخرب با پیش‌بینی‌های فصلی قابل پیش‌بینی دقیق نیست، اما وقتی بارش‌ها در یک منطقه نرمال یا بیش از نرمال باشد، احتمال رخداد چنین پدیده‌هایی افزایش می‌یابد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور افزود: در شرایطی که دمای هوا بالاتر از معمول باشد و رطوبت کافی نیز وجود داشته باشد، زمینه برای رخداد بارش‌های شدید و سیلابی بیشتر فراهم می‌شود.
وظیفه درباره وضعیت دمایی پاییز و زمستان نیز گفت: به طور نسبی با پاییز و زمستان گرم‌تر از معمول روبه‌رو خواهیم بود، اما این به معنای نبود دوره‌های سرمای شدید نیست.
وی افزود: ممکن است در بازه‌های یک تا دو هفته‌ای شاهد ورود موج‌های بسیار سرد باشیم که دوره کوتاه‌مدت سرمای شدید را ایجاد کند و در این شرایط، اوج مصرف انرژی به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت؛ بنابراین باید این احتمال در مدیریت مصرف انرژی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور درباره بارش‌های سیل‌آسای مشابه بارندگی هفته گذشته مازندران نیز گفت: این پدیده‌ها از دو یا سه هفته قبل با دقت بالا قابل پیش‌بینی نیستند و باید تغییرات جو، انتقال رطوبت و تغییرات دمایی به صورت روزانه رصد شود.
وظیفه افزود: با رصد روزانه شرایط جوی می‌توان زمان وقوع و شدت این پدیده‌ها را تا حد زیادی پیش‌بینی کرد، اما پیش‌بینی فصلی نمی‌تواند زمان و شدت بارش‌های سیل‌آسا را مشخص کند.
وی گفت: در ماه‌های پایانی تابستان و همچنین پاییز و بهار، با افزایش دمای هوا و وجود رطوبت کافی، زمینه برای شکل‌گیری طوفان‌ها و رگبار‌های شدید فراهم می‌شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور توضیح داد: در بارندگی هفته گذشته، هوای بسیار گرم و انتقال رطوبت از دریای خزر به سمت سواحل جنوبی آن، همراه با شرایط ناپایدار جوی، زمینه حرکت انفجاری هوا به سمت بالا و شکل‌گیری ابر‌های گسترده بارشی و رعدوبرقی را فراهم کرد.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


نظرات شما